Снимка ПрезидентствоБългария е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с

...
Снимка ПрезидентствоБългария е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с
Коментари Харесай

Румен Радев към Шиндзо Абе: Открити сме за по-активно икономическо партньорство

Снимка Президентство

" България е открита за много по-активно икономическо и капиталово партньорство с Япония ", съобщи президентът Румен Радев на среща с министър-председателя Шиндзо Абе. Срещата се организира в границите на визитата на българския държавен глава в Токио за присъединяване в интронизацията на император Нарухито, оповестиха от прессекретариата на президента, съобщи topnovini.bg .

" Успешните образци на съдействието сред български и японски компании в автомобилната промишленост, енергетиката и производството на храни би трябвало да бъдат употребявани като модел за следващо разширение на японските вложения в България ", уточни Радев. Президентът напомни мощните обичаи на страната ни в производството на автомобилни елементи и развиването на осведомителните технологии.

Премиерът Абе акцентира високата оценка, която японските автомобилни компании дават за доставките на автомобилни съставни елементи и елементи от България и добави, че Япония демонстрира интерес към още по-тясно сътрудничество в тази област.

Като конкурентни преимущества на България президентът открои стратегическото разположение, висококвалифицираните служащи и най-хубавото съответствие сред цена и качество в Европейския съюз. „ Най-важното обаче в двустранните ни връзки е доверието и другарството, които свързват двата народа “, акцентира президентът. Румен Радев открои мощното културно наличие на Япония у нас, както и увеличаващия се интерес към проучването на японски език измежду българските възпитаници и студенти.

Румен Радев и Шиндзо Абе разискаха и тематики от интернационалния дневен ред, европейската интеграция на страните от Западните Балкани, евентуални опасности пред световната сигурност и други.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР